Telefoon

Tel: 071 - 542 91 47 Mob: 06 - 26 42 27 37 (06-bogaards)

Email

info@bbb.nl

BVpro comfort LATEX

De BVpro comfort LATEX koematras is een stalmatras dat bestaat uit een 100% latex onderbouw van 4 cm dik, met daarover een flexibele topmat van polypropyleen (het antwoord op rubber).

De onderbouw is van 100% zuivere nieuw geproduceerde latex deze is uniek in zijn soort en komt voor het eerst op de markt.

De voordelen van deze 100% latex zijn dat het soepeler is dan andere varianten die veelal bestaan uit latex vermengd met andere synthetische producten. Het verschil met de bestaande koematrassen is, dat de koe in de nieuwe latex en topmat ligt en niet op de matras. De koe ligt in een latex matras met daarover een geweven waterdichte toplaag. Hierdoor krijgt de koe meer ondersteuning en zal zij minder met haar rug tegen de boxen aan liggen. Door het comfort ligt zij bovendien langer in de box, wat het lactose proces verlengt. Een langere legtijd heeft een directe relatie tot de hoeveelheid melk die zij produceert. Verouderings testen hebben aangetoond dat de elasticiteit blijvend is en totaal niet veranderd na 10 jaar. De elasticiteit bij een synthetische latex meestal van polyether, loopt na veroudering sterk terug terwijl de dikte na een paar maanden al met 1% is afgenomen.

De topmat heeft de volgende voordelen: Doordat deze van waterdicht en geweven polypropyleen is, is deze toplaag veel minder stroef dan rubber. Daardoor wordt er minder melk uitgelegd, de koeien zweten minder, het haar op de hakken slijt niet meer weg en wordt strooisel op deze mat veel beter vastgehouden. Een comfortabel koematras dat zorgt voor veel leguren, met een lange levensduur!

De BVpro comfort LATEX staat voor top kwaliteit tegen betaalbare prijzen!